Cloud Linux Nedir ? Neden Cloud Linux?

Cloudlinux sistem nedir?

 

Cloud yapısı linux  sunucularda her hesaba belirli sistem kaynağı atama imkanı sunmaktadır. .Paylaşımlı sunucularda bulunan ve çoklu kullanımdan kaynaklanana kaynak israfının önüne geçer  Kullanıcılar arasında kaynak kullanımını, kullanıcılara eşit limitler sunarak dengeler. Bu sayede kullanıcılar arasında daha sağlıklı şekilde paylaştırabilir.

 

Cloud sistemi neden gerekli?

 

Shared (paylaşımlı) hosting sunucularında birden fazla site barındırılmaktadır. Sunucularda oluşturulan hosting hesapları cloud linux gibi izole edici bir sistem kullanılmadığında ağır yük altındayken sunucunun tüm kaynaklarını tüketebilirler. Bu durum  nedeni ile sunucu da bir siteye ddod saldırısı gelmesi veya bir sitenin yüksek hit nedeni ile aşırı kaynak tüketmesi sunucudaki tüm sitelerin erişilmez olmasına yol açabilir. Cloud linux sayesinde sunucudaki tüm sitelerin kaynakları birbirinden izole edildiği için aynı sistemde bulunan bir diğer site sizin sitenizi etkileyemez.Böylece sitenizin yavaşlaması, kapanması gibi sorunlar ortadan kalkar:

 

Cloud Güvenlimi?

 

Cloud linux tüm siteleri ayrı bir kafeste barındırmaktadır bu sisteme cagefs denir . Cagefs sayesinde sunucuda bulunan bir sitede oluşan bir açık nedeni ile dizinine erişilse dahi diğer sitelerindizinine erişilmesine imkan tanımamaktadır . Ve benzeri bir çok özelliği nedeni ile cloud linux u güvenli bir sistem olarak nitelendirebiliriz .

 

Hostturka tüm lünux sunucularında cloud linux yapısı sunmaktadır .

Videoya Puan Ver :
369 views