MxScan AntiSpam and AntiVirus Suite yazılımı ayarları

MxScan AntiSpam and AntiVirus Suite , mxuptime tarafından mail enable posta sunucusuna eklenti olarak gerçekleştirilmiştir .

MxScan yazılımının lite ve Professional olmak üzere 2 ayrı sürümü bulunmaktadır . Lite sürümü ücretsizdir . Bu yazımızda size ücretsiz sürümü hakkında bilgi vereceğiz .

http://www.mxuptime.com/download.aspx adresinden lite sürümü mail enable kurulu sunucumuza indirdikten sonra kurulumu gerçekleştiriyoruz .

Programı başlattığımızda aşağıdaki ekran ile karşılaşıyoruz.  Burada “””Use Freeware Lite Editionu””” seçerek devam ediyoruz.

Karşımıza gelen aşağıdaki sayfada MxScan MTA Event bölümünü enable ederek yazılımı aktif konuma getiriyoruz.

Antivirüs segmesi altında Clam Av Enabled kutucuğunu işaretleyerek virüs taramasını aktif ediyoruz . Ardından Antivirus Scan Mode alanından Virüs taramasının gelen ve giden veya sadece gelen epostalarda aktif olmasını sağlayabiliriz . Biz şu anda sadeve antivirüsü gelen postalar için aktif ettik .(Incoming)

Antispam & Content Filtering Tabında Antispam kurallarının doğrultusunu belirtiyoruz bizim antispam kurallarımız sadece gelen postalarda geçerli olacaktır .Burada mail Settings in yanındaki tablarda daha ayrıntılı kurallar oluşturabilirsiniz.

Filter Actions Tabında gelen ve giden epostanın spam scoruna göre yapılacak işlemleri belirliyoruz . Burada spam skoru 6 adan yüksek olan epostaların Konu bölümüne SPAM LOW yazılması , spam skoru  12 den yüksek olan epostaların karantinaya taşınması ve spam skoru 20 den yüksek olan epostaların ise silinöesi öngörülmekte . Bu  ayarları isteğinize göre değiştirebilrisiniz.

Content Filter Alanında , gelen epostanın içeriğindeki kelimelere göre engelleme yapılabilmektedir . Bu alanda hazır bazı kuralları enable ederek aktif duruma getirebilirsiniz .

White List  / Black List alanı ile spam kurallarına takılan epostaları beyaz listeye ekleyebilir veya spam kuralalrı ile engellenmeyen epostaları Black List / kara listeye alabilirsiniz . Mesela Hostturka.com dan gelen epostalar spam kurallarınız nedeni ile engellenmekte fakat hostturka.com dan şifre hatırlatma ve benzeri epostalar aldığınız için engellenmesini istemiyorsunuz . Ek olarak spam kurallarınızda da bir değişiklik yapmak istemiyorsunuz bu durumda hostturka.com u Sender whitelist olarak eklerseniz hostturka.com dan gelen epostalar spam kurallarına takılmayacak yani engellenmeyecektir .

Aşağıdaki resimde görebileceğiniz üzere hostturka.com u beyaz listeye ekledik . *@hostturka.com olarak adresi eklediğimizde bu hostturka alan adın dan gelen tüm eposta adreslerini kapsamaktadır .

Tüm bu ayarları tamamladıktan sonra ayarları aşağıdaki resimdeki kırmızı kare içine alınmış alandan kaydedebilirsiniz . Eğer kaydetmeyi unutursanız tüm ayarlamalarını programı bir sonraki açışınızda kaybolacaktır .

 

Tüm ayarlamalarımızı tamamlayıp ayarlarımızı kaydettikten sonra , mxscan ın bize sunduğu epıosta trafiğimizi görmemizi sağlayan Message Log bölümüne girip eposta trafiğimizi izleyebiliriz .

Videoya Puan Ver :
398 views