Centos Web Panel Kurulumu.

Centos işletim sitemi için ücretli ve ücretsiz birçok panel bulunmamaktadır. Ücretli olarak bilinen ve popüler olan cPanel/WHM panelin sanal ve fiziksel sunucular için lisans ücretleri dolar kuruna bağlı olduğu için günümüz şartlarında fiyatları bizlere yüksek gelebiliyor. Bu açıdan devreye ücretsiz, açık kaynak kodlu ve sürekli geliştirilen paneller giriyor. Centos Web Panel birçok anlamda ihtiyaçlarınıza cevap verebilen ücretsiz bir hosting yönetim kontrol panelidir. Web sunucunuzu centos web panel ile her açıdan yönetebilirsiniz. Centos Web Panel kaynak tüketimi açısından düşük kapasiteli sunucularda sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Burada unutulmaması gereken ise fazla ram ihtiyacı duyan araçların çalıştırılmaması gereklidir.

Centos Web Panel Hakkında daha fazla bilgi ve özellik için aşağıdaki sayfaları ziyaret edebilirsiniz.

Centos Web Panel Demo: http://centos-webpanel.com/demo

Özellikler: http://centos-webpanel.com/features

Centos Web Paneli Kurulumuna geçmeden önce;

 

Centos Web Panel hem Centos 6.x hem 7.x sürümünü desteklemektedir. Bizim önerimiz Centos 7.x minimal işletim sistemi üzerine kurulum yapmanız yönünde olacaktır. (Paketlerin güncel olması ve stabil olması açısından) Sonrasında ise sunucunuzun bir hostname i olmak zorunda. Eğer hostname tanımlamazsanız cwp kurulumu başlamayacaktır.

Centos Sunucunuza hostname tanımlamasını Console veya SSH üstünden şu şekilde yapabilirsiniz:

– hostname srv1.example.com

Komutunu girerek hostname tanımlayabilirsiniz. Buradaki srv1.example.com örnek bir tanımdır. Kendi alan adınıza ait bir hostname belirtmeniz gerekiyor. Hostname tanımlaması yaptıktan sonra;

– yum -y install wget

– yum -y update

– reboot

Komutlarını girerek; önce sunucumuza wget bileşenini yüklüyoruz. (Zaten yüklü ise yüklü olduğunu söyleyecek 2. komuta geçebilirsiniz.) 2. komut ile sunucumuzu güncelleyip yeniden başlatıyoruz. Sunucu yeniden başladıktan sonra aşağıda yer alan komutları işletim sisteminizin sürümüne göre console veya ssh üstünden tek tek yürüterek Centos Web Panel kurulum işlemine başlıyorsunuz.

Centos 7.x için Kurulum Komutu:

cd /usr/local/src

wget http://centos-webpanel.com/cwp-el7-latest

sh cwp-el7-latest

Centos 6.x için Kurulum Komutu:

cd /usr/local/src

wget http://centos-webpanel.com/cwp-latest

sh cwp-latest

 

Kurulum ortalama 15 dakika ile 30 dakika arasında sürebilir. Kurulum tamamlandıktan sonra aşağıda yer alan ekran görüntüsündeki gibi Centos Web Panel bilgileri yer alacaktır. Lütfen bu bilgileri not edin.

Enter tuşuna bastıktan sonra sunucunuz yeniden başlayacaktır. Bu sayede Centos Web Panel kurulmuş olup aşağıdaki şekilde centos web panele erişebilirsiniz :

http://ipadresiniz:2030

 

Videoya Puan Ver :
271 views